De opvolgers, interview Succes- volle Opvolging

De meeste eigenaren van familiebedrijven schuiven opvolging als een hete aardappel voor zich uit. <lees meer> De meeste eigenaren van familiebedrijven schuiven opvolging als een hete aardappel voor zich uit. Logisch want een bedrijf dat met noeste arbeid is opgebouwd, is moeilijk uit handen te geven. Maar het is niet alleen het uit handen geven. Er speelt meer. Vraagt u zich ook af ‘Hoe regel ik de opvolging in mijn familiebedrijf nu goed? ’Er is geen directeur met een eigen bedrijf die niet nadenkt over opvolging. Alle scenario’s worden uitgedacht.

Herkent u dit?
Door al die verschillende mogelijkheden, zien overdragers er vaak enorm tegenop om de gesprekken omtrent opvolging op te starten. Een overdrager verwoordde het laatst heel treffend: “Ik heb het gevoel de controle over het proces van opvolging te verliezen als ik het deel met mijn kinderen. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik ben bang om de familieband te beschadigen en maak me zorgen over het bedrijf als ik de touwtjes loslaat.”

Het bedrijf Succesvolle Opvolging in Midden Beemster werkt als samenwerkende zussen met hun team voor de mooiste bedrijven van Nederland: Familiebedrijven. Zij begeleiden bedrijfsfamilies naar betere bedrijfsresultaten, verdere professionalisering en een krachtig team. Met aandacht en respect voor de familierelaties. Het resultaat is een florerend familiebedrijf en een trotse familie.

www.succesvolleopvolging.nl

Kernwaarden

1

Branden is meer dan een leuk logootje

Zoek de ziel van je bedrijf en heb het lef om je te onderscheiden. Maar denk altijd van buiten naar binnen in plaats van andersom.

2

Meestal is minder meer, niet altijd

De kunst van het weglaten. Wij mogen die graag beoefenen. Zoals schrijven schrappen is. Toch kan over the top effectief zijn.

3

Waak voor versnippering

Een beetje van dit en een beetje van dat. Dan houdt u iedereen te vriend. Behalve uw doelgroep.

Uitgelicht

1652958253771

Ja het klopt dat ons bureau specialist is in bedrijfsbladen. Met name voor familiebedrijven. Maar we doen meer. Zoals PUUR Grafisch werk. Denk aan logo’s, complete huisstijlen en zoals in onderstaande voorbeeld: het ontwerpen van beursstands- en aankleding voor klant van het eerste uur Machinefabriek de Waal in Werkendam. Voor de beurs Maritiem Industry realiseerden wij de hele aankleding inclusief de banners. Zoals de bakker, en niet de supermarkt, het beste brood bakt zo maken ons grafische ontwerpers het mooiste dtp- en artwork. PUUR Grafisch!

mockup_3luik_cover

Wat doen we eigenlijk niet voor deze zuiderburen? Deze Belgische NV uit Wijnegem (Naast Aantwerpen) voorzagen we van een strakke huisstijl, maken de advertenties, bedenken het mediaplan, maken de brochures en twee keer per jaar een internationale newsletter die hoge ogen gooit.

IMG_20220705_125023

Een boek! Dat kan natuurlijk ook. Algemeen directeur Gert-Jan Lindhout heeft met deze uitgave de historie van dit troste bedrijf uit Bergen op Zoom vast laten leggen. Een kleurrijk epos over en bedrijf dat werd opgericht door Johannis Jacobus Lindhout in 1881 als huis- en rijtuig (!) schilder. Inmiddels is Lindhout met vijf vestigingen verspreid door heel Brabant uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf waar ruim 100 mensen hun boord verdienen. Dit boek vertelt het verhaal over een familiebedrijf met een vast moreel kompas. En vooral ook; een vooruitziende blik waardoor men steeds vooropliep.

mockup_cover

Met iedere opdracht, groot of klein, zijn we even blij. Maar soms zit er een opdracht tussen die eruit springt. Zoals het jaarlijks uit te geven magazine over de Hortus Botanicus voor de Universiteit van Leiden, een groene oase sinds 1590 in het hartje van Leiden. Kijk maar eens naar de beelden!